Om Restaurang Solbacken

I hjärtat av Visingsö, med utsikt över Vättern och Gränna, hittar ni Restaurang Solbacken – öns äldsta restaurang. Här serverar vi KRAV-certifierad mat med råvaror hämtade direkt från vår egen gård, Bengtsgården. Vi erbjuder vällagad mat med omtanke om både smak och miljö, där nötkött, potatis, örter och kallpressad rapsolja är några av de produkter som kommer direkt från vårt KRAV-certifierade lantbruk. Vi röker dessutom vår egen fisk – röding, sik och lax – i gårdens fiskrökeri för en oförglömlig smakupplevelse.
Restaurangen har varit KRAV-certifierad sedan 2008 och vi bakar själva både bröd och kakor i vårt eget bageri.
Barnfamiljer uppskattar vår stora trädgård med lekplats, och vårt läge – bara 150 meter från färjeläget, remmalagen och Visingsborgs Slottsruin – gör oss till en perfekt destination för alla som besöker ön.

Vi som driver Solbacken

Bakom Restaurang Solbacken står Jonas Björklund och Helena Marklund, som kombinerar lantbruk, service och entreprenörskap på ett unikt sätt.

Jonas är kökschef om sommaren och lantbrukare på vintern. Med sin mångsidiga bakgrund som kock, mekaniker och problemlösare ser han till att allt fungerar – både på gården och i köket på Restaurang Solbacken.

Helena ansvarar för servering och bakning på sommaren och hjälper till med lantbruket under vintern. Med sitt fokus på service och struktur ser hon till att våra gäster känner sig välkomna.

Tillsammans förenar Jonas & Helena det bäsa av Visingsö – lokala smaker, värme och omtanke – och ser fram emot att ge dig en minnesvärd upplevelse.

Välkommen till Restaurang Solbacken – en smak av Visingsö! 

Resturangens Historia

I hjärtat av Visingsö, med utsikt över Vättern och Gränna, hittar ni Restaurang Solbacken – öns äldsta restaurang. Här serverar vi KRAV-certifierad mat med råvaror hämtade direkt från vår egen gård, Bengtsgården. Vi erbjuder vällagad mat med omtanke om både smak och miljö, där nötkött, potatis, örter och kallpressad rapsolja är några av de produkter som kommer direkt från vårt KRAV-certifierade lantbruk. Vi röker dessutom vår egen fisk – röding, sik och lax – i gårdens fiskrökeri för en oförglömlig smakupplevelse.
Restaurangen har varit KRAV-certifierad sedan 2008 och vi bakar själva både bröd och kakor i vårt eget bageri. Barnfamiljer uppskattar vår stora trädgård med lekplats, och vårt läge – bara 150 meter från färjeläget, remmalagen och Visingsborgs Slottsruin – gör oss till en perfekt destination för alla som besöker ön.
Vi som driver Solbacken
Bakom Restaurang Solbacken står Jonas Björklund och Helena Marklund, som kombinerar lantbruk, service och entreprenörskap på ett unikt sätt.
Jonas är kökschef på sommaren och lantbrukare på vintern. Med sin mångsidiga bakgrund som kock, mekaniker och problemlösare ser han till att allt fungerar – både på gården och i köket.
Helena ansvarar för servering och bakning på sommaren och hjälper till med lantbruket under vintern. Med sitt fokus på service och struktur ser hon till att våra gäster alltid känner sig välkomna.
Tillsammans förenar vi det bästa av Visingsö – lokala smaker, värme och omtanke – och ser fram emot att ge dig en minnesvärd upplevelse.
Välkommen till Restaurang Solbacken – en smak av Visingsö!

Som en KRAV-certifierad (ekologisk) restaurang lägger vi stor vikt vid råvarornas ursprung och serverar bland annat KRAV-märkt potatis, nötkött och rökt fisk från Bengtsgården på Visingsö.

Läs gärna mer om vår gård, Bengtsgården genom att besöka gårdens hemsida nedan. 

kontakt
RESTAURANG SOLBACKEN
Hamnen 563 94 Visingsö
Tfn: 0390 – 400 29
info@restaurang-solbacken.se
Facebook
Instagram

 

öppettider
Vi har stängt för säsongen 2024.
Under vinterhalvåret välkomnar vi större, förbokade sällskap (minst 25 pers). kontakta oss med din bokningsförfrågan.
Följ oss gärna i sociala medier för snabbare nyheter och avvikande öppettider. 

 

PARTNERS
Bengtsgården
Boka gruppresor
Restaurang Ek / Glasshuset
Visingsö Ställplats
Kajkanten
Hyr Villavagn
Bengtsgårdens Minidjur
Mer om Visingsö